Novinky

  • /
        • Resort Březová
          • Resort Březová

          • V minulém týdnu třídy 7. B a 7. C podnikly společný výlet do zážitkového parku v Resortu Březová. Cesta nebyla nejjednodušší, ale alespoň jsme si mohli užít jízdu vlakem i autobusem. Naštěstí nám spoje krásně navazovaly a bez komplikací jsme dojeli do resortu v přesně sjednanou dobu. Tam  už na náš čekala dvojice instruktorů Štěpán a Lucka, kteří se nám věnovali po celou dobu našeho pobytu. V pondělí se nám podařilo zdolat obrovské klády - někteří bojovníci pokořili i nejvyšší příčku a postavili se hrdě na vrcholu. Úniková hra „Muzeum“ byla protkána laserovými paprsky a záludnými otázkami. Našim úkolem bylo projít až do cíle bez ztráty životů. Všem se nám to samozřejmě podařilo (některým sice ne napoprvé, ale na to se historie neptá 😊). Paintball byl pro nás všechny novinkou, ještě nikdo z nás neměl tu čest. Kromě skvělých herních taktik jsme si také někteří odnesli žluté zbarvení, které však velmi rychle zmizelo, jelikož se jednalo o potravinářskou barvu. Protože lezeckých aktivit není nikdy dost čekala nás také lezecká stěna s úchyty, zde někteří borci lezli neúnavně i 20x. Některým z nás se více líbil následující lanáček, který jak jsme zjistili, nebyl úplně nejjednodušší disciplínou. Někteří z nás si tady sáhli až na dno svých fyzických sil. Náhoda nám přála a diskotékový večer, který bývá pravidelně v úterý se přesunul na pondělí. Tady se projevovala více účast dívek, které si na některé známe „pecky“ rády „trsly“. Celý den byl dovršen noční bojovou hrou. Soutěžilo se v týmech, které bezmezně musely důvěřovat kapitánu (soutěžící měli zavázané oči). Soutěž probíhala venku, cílem bylo projít určenou trasu a vyřešit dané šifry. V úterý nás čekalo lezení a skákání na lanech. Závěrečná bojovka „Strašidelná věž Karlštejn“ byla opravdu vytvořena na vysoké úrovni, nechyběly rekvizity mučírny se zvukovými efekty, nejednou nás postrašila různá zvířátka, živé hýbající se obrazy, kulisy s lozícími pavouky a mnoho dalších strašidelných efektů. Za mne nej… V naší galerii se můžete podívat na střípky našeho výletu, snad Vás alespoň trochu vtáhneme do atmosféry 😊

                                                                                                           Mgr. Zuzana Hynčicová

          • Návštěva Okresního soudu ve Zlíně

          •  

            V úterý 30. dubna jsme se žáky osmého ročníku navštívili Okresní soud ve Zlíně.

            Zážitkem bylo už to, že jsme museli všichni u vstupu projít bezpečnostním rámem. Poté si nás převzal pan soudce a odvedl nás do jednací síně. Zde nám vysvětlil, co obnáší jeho práce soudce a velice ochotně zodpověděl všechny naše otázky – jaký nejdelší trest uložil, co nejčastěji soudí, jaké případy nemá rád, co je trestný čin, trestní odpovědnost mladistvých, jak probíhá příprava soudního jednání apod. Po krátké přestávce začalo jednání, kterého jsme se mohli jako diváci zúčastnit – dva dvacetiletí chlapci popsali fixou ve městě automaty na nápoje a výlohu. Bylo zajímavé vidět na vlastní oči, jak takové jednání probíhá – co říká soudce, státní zástupce, jak reagují obvinění. A protože ti se k činu přiznali, činu litovali a škodu uhradili, bylo řízení pozastaveno.

            Po skončení soudního jednání nám pan soudce ještě vysvětlil, jak postupoval, jaké byly učiněny kroky od spáchání činu až  k jednání u soudu a co může dále následovat. Návštěva byla velmi zajímavá a poučná.

            Mgr. V. Švehlíková