Novinky

  • /
        • Školní kolekce oblečení
          • Školní kolekce oblečení

          • Vážení příznivci naší školy,

            rádi bychom vás upozornili, že máte poslední možnost objednat si kousky z naší volnočasové školní kolekce https://www.kraloveskoly.cz/zsmalenovicezlin/

            Eshop bude otevřen už jen do 30. 1. 2024. Poté už půjde objednané zboží do výroby a vy se můžete těšit na své oblečení či doplňky.

            Neváhejte proto, pokud si chcete pořídit tričko, mikinu, kšiltovku či jiný kousek s logem naší „jedenáctky“.

            Mgr. Gabriela Pippalová

        • Cesta do pravěku
          • Cesta do pravěku

          • Minulý pátek jsme navštívili muzeum, byli jsme na vzdělávacím programu o filmu Cesta do pravěku.

            Paní lektorka nás provázela a ukazovala nám různé loutky nebo 3D modely. Potom nám vyprávěla o Karlu Zemanovi a ukazovala nám, jak se film natáčel. Pak jsme se rozdělili do skupin. Nejprve jsme vystřihli dinosaury a připravili pozadí. Potom jsme začali fotit (animovat).

            Animování nás moc bavilo, chtěla bych si to vyzkoušet znova.

                                                                                                                           Karolína Brablcová, žákyně 4.A

            Mgr. Marie Oškerová

        • Přírodě na stopě
          • Přírodě na stopě

          • Žáci IV.C vyrazili do přírody, kde hledali stopy zvířat. Stopy zdokumentovali, identifikovali, živočichy zařadili do studenokrevných či teplokrevných, následně vytvořili dokument se základními informacemi.

            Mgr. Markéta Krotká

        • Kouzelník Waldini ve školní družině
          • Kouzelník Waldini ve školní družině

          • Ve čtvrtek 11.1.2024 navštívil naše družinky kouzelník Waldini. Hojné obecenstvo dětí se nemohlo dočkat až uvidí toto velkolepé představení. Kouzelník nejprve ukázal triky a kouzla s přemisťováním, mizením a opětovným objevením předmětů či zvířátek jako byl míček, padák, kruhy nebo šátky, ale i živý králík nebo holubice. Dokonce si vzal k sobě několik pomocníků z řad dětí, kteří se mohli účastnit jako asistenti a vyzkoušet si kouzlení na vlastní kůži se samotným kouzelníkem. Celé představení probíhalo ve velice pozitivních emocích překvapení, úžasu a zábavy. Kouzelník Waldini i děti byli úžasní a bylo vidět, že si všichni kouzelnické představení moc užili.  

            Mgr. Martin Červenka, Martina Poláková, DiS.

        • Příběhy našich sousedů
          • Příběhy našich sousedů

          • Stejně jako loni i letos se naše škola zapojila do projektu Příběhy našich sousedů. Jeho smyslem je zachytit vyprávění pamětníků formou audionahrávky nebo videonahrávky. V rolích dokumentátorů se ocitají žáci vyšších ročníků základních škol. Z naší školy se této velmi užitečné aktivity účastní Karel Matocha (z IX. C), Daniel Kunst, Vojtěch Pánek a Robert Večerka (všichni z IX.B) a Thea Oravtzová (ze VII. C). Společně s koordinátorkou společnosti Post Bellum, která projekt zaštiťuje, paní Jarmilou Barboříkovou už uskutečnili společné setkání ve škole, na kterém se dozvěděli spoustu zajímavých informací, např. jak vystavět příběh, jak klást otázky, jak pamětníka rozpovídat atd. K natáčení si vybrali paní Ernu Gronichovou, která se narodila za druhé světové války, nyní žije ve Zlíně-Malenovicích a jistě má dětem co říci. Natáčet budou už tuto sobotu. Pak žáky čeká zpracování materiálu a další činnosti. Držte jim palce!

                                                                                                                                                                Mgr. Aneta Ovesná

        • Kolekce školního oblečení
          • Kolekce školního oblečení

          • Vážení rodiče, žáci, zaměstnanci a příznivci školy,

            máme pro vás skvělou novinku!

            Nechali jsme si jako škola vytvořit svoji vlastní volnočasovou školní kolekci oblečení, jejíž náhled vidíte níže a kterou je možné si aktuálně pořídit na našem eshopu zde: https://www.kraloveskoly.cz/zsmalenovicezlin/

            Objednávání je již spuštěno a bude možné až do 30.1.2024 Následně se eshop uzavře a objednané zboží půjde do výroby. Neváhejte proto, pokud si chcete pořídit ten svůj kousek ze školní kolekce. 

            POZOR!! Povánoční akce - při zadání slevového kódu VANOCE10% se Vám z celého nákupu odečte sleva ve výši 10%. Sleva platí do 14.1.2024.

            Doufáme, že budete mít z naší nové kolekce stejnou radost jako máme my!

             

                                                                                                                                                 Mgr. Gabriela Pippalová

        • Vánoční koncert - video
          • Vánoční koncert - video

          • Vážení rodiče,

            ještě jednou děkujeme za velkou účast a podporu na Vánočním koncertě. Pro Váš velký zájem zasíláme odkaz, kde můžete zhlédnout výběr ze zdařilé prezentace práce našich sboristů, ale také úspěšná vystoupení z minulých let. Pokud jste nemohli Vy nebo Vaši blízcí koncert navštívit, jistě Vám tento odkaz udělá radost. 

            https://www.youtube.com/@Malenovicesbory/featured

             

                                                                                                                                                          Mgr. Zuzana Hynčicová

        • Hledáme mladého chemika
          • Hledáme mladého chemika

          • Žáci 9. ročníků se zúčastnili školního kola soutěže Hledáme nejlepšího mladého chemika a tři nejúspěšnější řešitelé reprezentovali naši školu v regionálním kole této soutěže. Byli jimi žáci ze třídy 9.B - Silvie Vaculovičová, Daniel Kunst a Vojtěch Pánek. V regionálním kole, které se uskutečnilo na SPŠ Otrokovice, žáci měli možnost vyzkoušet si náročnější verzi zadání z oblasti anorganické chemie. I v tomto kole se jim velmi dařilo, zabojovali a ukázali značný postup ve znalostech z oboru chemie. Daniel Kunst dosáhl skvělého výsledku, umístil se v první třicítce úspěšných řešitelů a toto umístění mu zaručilo postup do krajského kola soutěže. Všem zúčastněným žákům děkujeme za reprezentaci naší školy v chemické soutěži a Danielovi přejeme v hodně štěstí v dalším kole! 

            Ing. Adéla Hrubošová Pešlová